Saturday 5 July 2008

Konec reality, začíná skutečnost

Za několik dní zamávám mrakodrapovému Torontu z okénka letadla, zamáčknu slzu nostalgie a utřu bezmocnou slzu při uvědomování si následujících povinností. Konec sladké reality, začíná tvrdá skutečnost!
Nesnáším balení, stěhování a jiné zavazadlové přesouvání z místa na místo. Kočovný život raději příště jen s kabelkou a cestovním pasem v ruce. Lepší vyhořet než se stěhovat. Namísto původního jednoho zavazadla rovnou tři velké kufry plné oblečení, prospektů, kanadských javorových sirupů, lahváčů, cédéček, suvenýrových blbinek pro nejbližší a se zruinovanou kreditkou v kapse.
Výzvy mám ráda a vyhýbání se práci se nedá provozovat věčně :-). Snad si navyknu i na tvrdý režim opravdu (!) pracujícího člověka, ovšem kategorie "člověk dělající že pracuje" by mi slušela a šla rozhodně lépe.
Do Prahy se vlastně těším. Zejména proto, že někteří olomoučtí (i mimoolomoučtí) kamarádi (rozuměj notoři) se do metropole přesouvají, pokud tam už teď neoxidují, nebo se na otočku přijedou podívat ;-).
Takže čest práci a kdo má prázdniny jen v duchu pokračování etanolového opíjení se, započaté počátkem semestru, a pro relaxaci, je looser (nebudu přece přiznávat, jak moc mu závidím ;-).
Krásné léto a kdo brigádničí či opravdu pracuje (samozřejmě není v tom rozdíl), nechť s ním soucítím a třeba se uvidíme v Praze ;-)...
P.S. Po několikahodinové operaci jsem konečně vybrala nějaké fotky z cest, mrkněte zde.

10 comments:

Anonymous said...

Jo Jo, každá legrace něco stojí a každá legrace jednou končí. Ale i ty návraty mají něco do sebe, čejek si pak plně uvědomí, že někde byl a něco prožil. :-) Mě se to stalo včera, jo včera byl můj návrat z vytržení z kontextu, mého stereotypního života. :-) Ale prý jsem si to zasloužil takhle si odfrknout. i když tohle odfrknutí bylo teda pořádné:-) Bohužel oblečení si z Trenčína nevezu:-), jen zážitky z několikadenní párty a filmového festivalu. Ale víš co? těším se až zas vyjedu z Ostravy, tentokráte na west a až se setkáme v Praze:-)

Peťka

NickyVeV said...

Petka: Kazde vytrzeni z kontextu nemusi byt hned spatne, zvlast kdyz clovek zabredne do unudeneho stereotypu, a je to jedina cesta, jak si znovu uvedomit svou (leckdy chabou)existenci ;-).
V Ostrave chcip pes, co tam?! :-D Na zapade to zije mnohem vic, takze see ya in Prag! ;-)

Anonymous said...

Výživná a poučná fotogalerie, ale přece jenom mi tam chyběla převrácené popelnice, provokující holohlaví chlapci na pochodu homosexuálů nebo aspoň nějaký rostlý plevel na těch perfektně posekaných trávnících. Teď si o Kanadě budu myslet, že je to ráj na zemi:-)

NickyVeV said...

Fluf: Psst! Takove fotky preci zverejnovat nemuzu ;-)...
Ne vazne, prevracene popelnice zadne a dokonce i ti gayove byli mili a dalo se s nima prohodit i par jeste milejsich slov :-D. Ale uznej, ze nektere fotky jsou fakt jak z edenu, a nejhorsi na tom je, ze to tak je i v realu na vlastni oci! Takze priste musite jet s eMeFem taky ;-).

Anonymous said...

Náhodou, tady na východě, to vůbec není špatný, jen tu už neznám tolik lidí jak v Olmicu. Všichni mí drazí jsou rozprchnuti po republice, no vlastně po evropské unii, nebo po světě:-) každopádně v Ostravě to žije, začínají se tu třeba teď rozlévat barvy. :-) A stejně pojedu na west, cestování, byť jen po republice je zábava, když je koho navštívit:-) Peťka

NickyVeV said...

Petka: Tak to muzes byt jedine hrdy na to, ze Tvi pratele jsou vlastne vsude ;-)... A o barvach mi ani nemluv...fnuk :'-(, teda mluv, pak poreferuj! :-) A urcite si to uzij!!! A pokud me opet chytne cestovni vytrznost, treba i na Colors dorazim ;-)...

Anonymous said...

Jsem hrdýýýýý:-) každopádně, kdyby ses náhodou vybarvila. Nabídka noclehu stále platí. Jéj, však ti to beztak dlužím. A mí dva spolubydlící jsou v pohodě. Pro jistotu se v pátek uklidí na chatu.:-P Takže, kdyby náhodou vejdeš se. ;-) Peťka

Anonymous said...

Je dobře, žes sis konečně přiznala, že máš problém.. :-) Kdo jiný se může kamarádit s alkoholiky než jiný alkoholik? ;-)

NickyVeV said...

Matoušku, jsi neskutečnej :-)...Jen Tobě se vždy podaří vytáhnout z článku jen to nedůležitější a nejpravdivější, které je uloženo mezi řádky ;-)...Tak se doufám mám na co těšit, notore ;-)

Anonymous said...

Já nejsem notor, já nedostal do tý extraligy pozvánku.. ;-)
Navíc ani nevim, kdy a jak budu mít čas a chuť.. ;-)