Tuesday 15 July 2008

Rapsodie v bledě modrém

Jsem nepoučitelná, ovšem napravitelná, tvrdohlavá, zato nepořádná, jdoucí neustále za svým snem, občas na procházce ve slepé uličce, a pořád ve spěchu. Život v Praze s tvrdou pracovní náplní a ležérní morálkou sobě vlastní, ale zato s vytyčeným chodníčkem snů, představ a reminiscencí, je jako zkombinovat naloženou okurku s oříškovou nugetou. Oboje chutí výborně, ovšem nikdy ne dohromady (zejména pro ty, kterým ještě zůstávají nějaké ty smysluplné chuťové pohárky na svých místech).
Má neustálá nespokojenost s přítomností je perfektní motivací ke sebezdokonalování, je příčinou úspěchů i neúspěchů, ale ve skutečnosti věcí naprosto nepraktickou. Nevím, co vlastně chci a nedám pokoj, než toho dosáhnu. Esence ženskosti. Bojím se reality a schovávám se za rouškou nesmělosti. Element naivity.
Potřebuju Průvodce současným životem, návod na přežití, přesto na zachování si sebe sama. Hrdost a čestnost snížit na žebříčku hodnot a zapadnout tak do tvrdé džungle života?
Stejně raději nesnižuju nic, v co věřím, než povyšuju to, co vlastně "se má".
Být tak raději na kusy roztrhána, ale stále s vlastním cílem a snovou vizí (i)racionálna...
P.S. Spěch jsem zapila a uklidnila teprve nedávno, konečně! Bar Krásný ztráty měl tento týden své kouzlo - konalo se společenské uspokojení díky haluzoidnímu a zcela náhodnému srazu některých olomouckých staroznámých individuí :-)...
A může být i hůř...třeba příjde na řadu ještě nugeta s kyselou okurkou! :-)

14 comments:

Anonymous said...

Ježiš, kde se bere ta melancholie ve tvé stále veselé duši? ;-) Jde to s tebou s kopce, neměl jsi opouštět Olomouc, neměla.. ;-)

NickyVeV said...

Tak to má duše je hodně prostorná teda ;-). Neměla no, ale znáš to - dělat to, co by se mělo, už není tak adrenalinové jako dělat pravý opak :-).
Btw. bude se vlastně konat Tvá velkolepá oslava ;-)?

Anonymous said...

Bude, bude, neboj.. tuhle sobotu.. ;-) Chceš se stavit? Zatim to vypadá, že tam budu sám, nikdo totiž v Ústí neni.. :-/

NickyVeV said...

Tak se stav v Praze ;-), tady je a bude lidí určitě mnohem víc, než v černém Ústí :-)...

Anonymous said...

Jako Ústí neni černý! To si pleteš s Ovou, ne?

endeek said...

Vidím, že jsem se obejvil v pravý čas. Jako emefe, hanit Ostravu veřejně, to neděláš dobře...!

Anonymous said...

Ale Ondro, ty už jsi stejně Olomoučák.. ;-)

NickyVeV said...

Chlapci, chlapci, mám vám dělat rozhodčího nebo co? ;-)

strate said...

Koukam jako diva, to te tak rozsekal odjezd z Toronta nebo stehovani z Olomouce? Mela bys pit a cetovat casteji - ten sloupek je prvotridni :o]
V ostrave jsem snad nikdy nebyla, tak nemuzu rict... Ale pokud debatujeme o barve Usti nad Labem, volila bych 100% sedou.

NickyVeV said...

strate: Od všeho kousek...jen těch kousků začíná být trochu víc, takže si už skoro skládám puzzle :-/

Anonymous said...

Do pytle absolutně se nechytám, to musela být jízda. okurky?, nutela?, mám prázdniny na to abych si poskládal své vlastní puzzle, no tak no. trocha teplot, rýma, čaj, med, pár endiaronů si udělalo trip po mých střevech. Ale už jsem alespoň doma z chaty. Doma je doma tam se lépe marodí. Ale dobrá, udělám kompromis, jelikož tam mám cestu, tedy přes Prahu dál na Jih. Stavím se na okurky z nutelou (budu se však jen dívat) bude to zřejmě ve čtvrtek, takže udělej si už na mě reservé. Protožé já V sobotu pádím na tábor. Peťka is b(l)ack

NickyVeV said...

Peťka: Koukám, že Barvy měly i stinnou stránku, co? :-/
Každopádně jsi vítán a pokud se neudřu za běhu v pracovním procesu, taxe se ráda dobrovolně odrovnám na nějakém pražském dýchánku se severomoravanem ;-). Dej rozhodně vědět!

Anonymous said...

a bar se ti libil? pokud jo, sem rad, ze sem vybral dobrou destiaci :)

NickyVeV said...

Dane, to se nudíš v práci, co, ze odtamtud komentuješ mé články :-D...?
Jasně, výběr byl sqelý, chválím - teď ve čtvrtek vybírám já, taxe těš ;-)...Jo a možná přijde i velctěný Vidus ;-). Těšíííím se!