Monday 3 November 2008

Irské zdravotnictví na vlastní kůži

Photobucket

Když už si člověk myslí, že sebezocelování zvládá, život zařadí na další rychlost. Ležení v posteli prokládané nočními obavami o své zdraví a touha ráno se probudit. Několikrát za noc se vzbudit nedostatkem vzduchu, jehož průchod zabraňují snad všechny mandle a uzliny, které člověk v krku má, je nepříliš příjemná zkouška toho, jak moc máte svůj život rádi.
Tělo si vynutilo přestávku. Proto slibuji, že se už budu chovat k němu zdvořile a s láskou. Pracovní činnost omezím na dobu nutnou a neodkladnou. A budu spát už více jak 5 hodin denně. Jen mě prosím angíno měj taky ráda. Snížení energetického příjmu na minimum se přežít dá, otevírat ústa jen na vydání jakéhokoliv zvuku a dokázat tak, že ještě žiju, přijmu také, ale ještě několikrát se chci vzbudit a neobávat se nočního zadušení...
Děkuji.
Amen.

9 comments:

Anonymous said...

přeji ti, aby jsi se co nejdříve uzdravila! a odpočiň si taky někdy!!!!!!!

Libor said...

Tak kolik? Jak jsem viděl ve čtečce ten nadpis, tak jsem si říkal, jestli to nebude něco o šílených €50 za doktora a dalších penězích za prášky ;-)

NickyVeV said...

Nicole: Děkuji, v současné době mi nezbývá energie na nic jiného, než na nedělání nic :).

Sunfreedom: Nevím, zda je to normální, ale neplatila jsem nic, ani za lékaře, ani za ty tuny prášků, které jsem vyfasovala. Takže v tomhle ohledu se marodí skvěle :).

MH said...

Přeju hodně moc zdraví a brzké uzdravení!!! Ono se všude říká, jak přání zdraví je klišé, ale že je to to nejdůležitější, si člověk uvědomí v situaci, kdy onemocní. Zdraví je proto jasná priorita číslo jedna. Tak se drž :-).

Anonymous said...

Pořádně se vylež a brzy se uzdrav! A nestraš nás. Dej se do klidu. Kup si větrové bonbóny, dej si obklad na krk nebo zmrzlinku a bude zas dobře.

Peťka

Anonymous said...

Teda ženská, ty fakt nevíš, čím nás už máš překvapit! Koukej si dát něco - COKOLIV s největším množstvím česneku, kterej najdeš. Pomůže to! Pa, zdraví/tě a tobě přeje Háňa

NickyVeV said...

Michal: Fakt si člověk uvědomí, jak je zdraví důležitý, v době, kdy ho nemá úplně dokonalé...kéž by nám to zůstalo i po rekonvalescenci...Děkuju ;)

Peťka: Zmrzlinku, bonbóny, klídeček...to už vypadá, jako že churavění je taková dobrá dovolená :D

Haňul: Česnek je perfektní, rvu ho do všech svých pórů, jen chudinky mé spolubydlící a návštěvy :D.
A neboj, nepřekvapuju zas tak moc často ;)..no však uvidíš od ledna :D...Já se těšííím!!!:)

Anonymous said...

5 hodin dobrejch, Olomouc naučí.. ;-)

NickyVeV said...

eMeF: No právě...naučí... a pak dívej, jak to dopadá :/. Ministerstvo zdravotnictví by mělo vydat nové labely - "Olomouc vážně škodí zdraví", se podívej na sebe, notore :)