Sunday 11 May 2008

Žena za pultem II.

Už po několikáté jsem se ocitla za "pseudodýdžejským" pultem a ještě párkrát budu (snad), než zcela vymizím z povrchu olomouckého a zemského :-). Stručné komentáře: smíšené pocity, radost, zklamání, ale rozhodopádně jsem si každé muzikopouštění užila (jak za pultem, tak i před ním i pod ním :-). Ovšem musím se přiznat, že za pultem občas trpím! Už přes pět let vyznávám hudební hodnoty, které jsou alespoň částečně obsažené v hudební produkci, a styly různého zaměření, ale téměř absolutně se neshodují s realitou vyskytující se v nočním čase. Nevím, proč nás na zdejší olomoucké muzikologii učí analýzy, tektoniky, hudební estetiky, psychologické a sociologické fce hudby, dějiny artificiální hudby, sluchové analýzy atp., když se to na většinu hudby, která se line z masivních repráků, použít nedá?!
Ach jo! No i přesto se snažím muzikologa ve mně uzávorkovat a užívat si beatových rytmů a hlavně dobře podlejvat :-D...

7 comments:

Anonymous said...

Zklamání?

Anonymous said...

Verčo nebuď smutná, DJing je práce, která má sloužit lidem. Dobrý DJ není ten co hraje svou oblíbenou hudbu, ale ten co dokáže rozjet pořádnou párty. Jo docela chápu, DJ je taková hudební děvka. Ale Má svojí funkci. Naopak třeba na Mši se taky netančí. A to je na hudbě to kouzelné, může se vyskytovat v různých formách, má různé funkce, může tě bavit a může tě i srát. Mužeš jí být i přesycená, hlavně tou kterou slyšíš pořád. Podle mě je celý problém, v tom, že se začla hudba zaznamenávat.jen si představte, že by byla jen živá hudba. nikdy by se vám nestalo, že byste byli unaveni se stále se opakujících hitů, které nelze přeslechnout, protože jsou skoro všude. Hudba je také odpad, který zamořuje naše zvukové prostředí, které také musí mít svůj řád a třeba se jednou dočkáme i pokuty za omezování svobody osobního zvukového prostředí. :-)PEETJA

NickyVeV said...

emef: Bohužel, ale ještě pořád je zklamání převálcováváno radostmi v milé společnosti :-)...

Peetja: Jj, Peťko, máš v něčem pravdu, ostatně zítra to proberem ;-). Začínám se občas v tom hudebním smogu utápět... :-) Ale neboj, bude hůř :-D

Anonymous said...

Ale z jakého důvodu teda to zklamání je (bylo)?

NickyVeV said...

emef: Asi zklamání z mých původních očekávání...Boj proti něčemu, čemu se stejně nedá vyhnout, je asi stejně zbytečný...Ale zato jsem obohacena o zkušenosti a zážitky, které zklámáním rozhodně nejsou ;-)

Anonymous said...

Ľudia su ofce. Treba na nich hlasno zaštekať a poddajú sa. Aj keď v tomto prípade musíš štekať fakt hlasno a dlho,aby sa z tých hudobnych zombie stali aspoň sčasti mysliaci a dobre si vyberajúci ľudia.

NickyVeV said...

Zas takový optimista bych nebyla :-D...